facebook tracking

Vår historia

I över 30 år har Rototilt visat vägen för utvecklingen av tiltrotatorer. Tillsammans med maskinfästen, styrsystem och redskap förflyttar vi gränserna för vad som är möjligt. Resan från lokal uppfinning till världsledare har gått sagolikt snabbt. Idag är Rototilt världens ledande tillverkare av tiltrotatorsystem.

1953
Början på allt

Mellan åren 1953 till 1963 läggs grunden för vad Rototilt är idag. Allan Jonsson och brodern Rune startar företaget Br. Jonsson och säljer ABS-grävmaskiner. Tillverkning av skopor och modifiering av grävmaskinerna sker i den egna verkstaden. Senare bildar Allan Jonsson Cranab tillsammans med Karl-Ragnar Åström.

1986
Den första tiltrotatorn av märket Rototilt® ser världens ljus

Umeåentreprenören Rune Norgren på företaget Noreco, lanserar den på marknaden, efter att ha köpt ritningar samt utvecklings- och patenträttigheterna för produkten av en uppfinnare från södra Sverige.  

I samma veva börjar Vindelnföretaget utveckla en egen tiltrotator. Några år senare förvärar man också Noreco genom en inkromsaffär där man köper produkträttigheterna, varumärket Rototilt samt flera tekniska lösningar.

Vill du läsa mer om våra produkter eller oss som bolag? Klicka här för att komma till vår hemsida. 

2007
En händelserik tid med ny fabrik

Invigning av Rototilt-fabriken. Under åren av tillväxt och Rototilts framgångssaga stod äntligen Rototilt fabriken färdig. Vid denna tidpunkt flyttade sammanlagt 42 anställda in i den nybyggda fabriken.

Vår VD, Anders Jonsson brukar skämtsamt, dock med allvar i underton konstatera i samband med företagspresentationer:

"Med facit i hand. Om vi inte hade lyckats med vår satsning på den nya fabriken och vår tiltrotators tillväxt, hade vi sannolikt haft världens dyraste skotergarage."

2012
Mycket uppmärksamhet på samma dag.

15 februari 2012 var en händelserik dag. Dels hade vi besök i Vindeln av dåvarande statsminister Fredrik Reinfeldt och samma dag tog vi emot Industrirådets Jämställdhetspris.

 

2015
Innovationer, företaget byter namn och tiltrotatorn Rototilt fyller 30 år.

I samband med ägarförändring, där Anders Jonsson med familj blir ensam ägare av Rototilt, byter företaget namn till Rototilt Group AB och firar 30 år.

2017
Rototilts framgång fortsätter

Rototilt och Anders Jonsson vinner utmärkelsen Årets Teknikpris samt Årets VD.

2019
Vi tror på framtiden

Vi är nu över 200 anställda på Rototilt och fortsätter att växa. En utbyggnad av vår fabrik i Vindeln är beslutad och vi ser ljus på framtiden med spännande utmaningar och möjligheter. Koncernen består idag av dotterbolag runtom i världen: Finland, Norge, Tyskland, Frankrike, England och Kanada.

Vi växer. Vi tror på framtiden. Vi vill mer. Vill du?

Vill du vara med på vår resa?

Vi fortsätter utvecklas och nya möjligheter öppnas kontinuerligt. Klicka nedan för att se våra lediga jobb och bli en del av vårt team!

Lediga jobb

    

Teamtailor

Karriärsida från Teamtailor