facebook tracking

”Vårt lokala ägande är bra för Vindeln. Vi har en unik gemenskap och vår drivkraft tar företaget framåt”

Anton Ekström, Gruppsamordnare

Namn: Anton Ekström
Befattning:
Gruppsamordnare
Avdelning: Lackering och CNC

Hur startade din resa på Rototilt?
Jag började på företaget 2012 och började då som CNC-operatör. Har haft olika roller under åren. Fått förtroende och ansvar att bli gruppsamordnare, först för lackeringen och numera även CNC.

Berätta lite om vad din roll innebär!
Det innebär dagliga möten och rapportering till chefen. Jag får ta beslut och har frihet under ansvar, och målet är att teamen ska fungera så effektivt och bra som möjligt.

Hur ser en arbetsdag ut?

På morgonen har jag siffror som ska rapporteras gällande bemanning, sedan blir det en del möten att springa på under dagen och se till så att allting flyter på, att leveranser skickas rätt och så vidare. Det är väldigt varierande och man tar sig ju upp på morgonen för att jobbet är ett äventyr varje dag.

Vad tycker du mest om med ditt jobb?

Det skulle jag nog säga är att jag har frihet under ansvar. Jag axlar att det ska fungera och jag vill ju bli bättre och bättre för varje dag. Det finns många bra människor på det här företaget, kollegorna är väldigt peppande och alla vill göra sitt yttersta. Alla tar ansvar och gemenskapen är väldigt viktig.

Vad är det bästa med att jobba på Rototilt?

Det är för det första gemenskapen, bra kollegor gör att man orkar mer. Vårt lokala ägande är bra för Vindeln och vi vill att företaget ska kunna vara kvar här, det skapar en unik gemenskap och vår drivkraft tar företaget framåt. För det andra är det att vi utvecklas mycket, kommer med nya produkter och växer så det knakar. Sedan är vi väldigt jämställda här och det är en bra mix mellan tjejer och killar i teamen.

Vad gör du när du inte jobbar?

Vi har fin natur kring Vindeln och jag är en friluftsmänniska så jag brukar jaga, fiska och vara ute med hunden.

 

”Jag tycker att fler tjejer borde prova att både jobba som CNC-operatör och här på Rototilt!”

Jenny Adelsson, CNC-operatör

Namn: Jenny Adelsson
Befattning: CNC operatör


Avdelning: Hur startade din resa på Rototilt?
På gymnasiet gick jag en industriteknisk inriktning som innebar att jag fick en direktutbildning för att bli just CNC-operatör. Under den tiden så gjorde jag praktik här två gånger som sedan ledde till sommarjobb. Jag fastnade direkt för Rototilt och kände att det här var något för mig som vill ha ett praktiskt jobb. Jag blev anställd sommaren 2018 och trivs jättebra! Det finns mycket att lära sig och det är roligt när man har saker att lära sig och förbättra hela tiden.

Berätta lite om vad din roll innebär!
Det innebär att styra och ta hand om maskiner. Jag sköter underhåll som innebär att fylla på olja, byta verktyg och göra inkörningar och justeringar om det behövs. Just nu ansvarar mitt team för 9 fleroperationsmaskiner. Vi brukar arbeta två och två med en maskin i taget och vi är indelade i förmiddags, eftermiddags-och nattskift.

 Hur ser en arbetsdag ut?
Jag brukar börja med att prata ihop mig med den jag sköter maskinen med. Därefter börjar vi ladda och grada som det heter, byta verktyg eller städa. Ibland kanske det händer att ett verktyg går sönder eller något annat oförutsett uppstår och då får man försöka lösa det. I stort så har arbetet ganska klara rutiner. 

 Vad är det bästa med att jobba som CNC-operatör?
Jag tycker om att arbetet är praktiskt och när man får jobba med händerna. Ibland så måste man tänka till och lösa problem med maskinerna. Jag har mycket att lära mig om tekniken så jag ser fram emot att lära mig mer. Just nu vill jag utvecklas i min roll, men i framtiden kanske jag vill göra något annat inom företaget.Vad är det bästa med att jobba på Rototilt?
Rototilt vill verkligen växa och det var därför jag sökte mig hitåt, det är ett företag som är stort i området och känt i hela världen. Jag vill ju bo här så det passar jättebra. Dessutom har Rototilt ett bra framåttänk och vill fortsätta utvecklas. Jag tycker att fler tjejer borde prova att både jobba som CNC-operatör och här på Rototilt!

Vad gör du när du inte jobbar?
Jag brukar umgås med kompisar och träna ganska mycket. Tidigare tävlade jag i längdskidåkning men numera tränar jag bara för att det är kul.  

”Det är väldigt kul att applicera IT och data på en befintlig produkt”

Christopher Fladvad, Mjukvarukonstruktör

Namn: Christopher Fladvad
Befattning: Mjukvarukonstruktör
Avdelning: Styrsystem


Hur startade din resa på Rototilt?
Jag började jobba här 2017 och kom då in som andra person i teamet, nu är vi tre. I och med att vi digitaliseras mer och mer inom företaget så behöver vi bli fler i vårt team. Det är mycket som händer vilket är spännande.

Berätta lite om vad din roll innebär!

Vi jobbar med alla delar av styrsystemen och hela livscykeln runt mjukvaran. Det innebär allt från att skapa tekniska kravspecar, designa och ta fram övergripande arkitektur för mjukvaran. Arkitekturen bryts sedan ner till olika moduler, som vi kodar, testar och validerar mot kraven. I vårt team kan man jobba med många olika tekniker och vi har ett brett spann av mjukvaruutveckling. Vi berör allt från C-programmering, webbapplikationer till appar, det är kul!

Hur ser en arbetsdag ut?
Jag brukar komma in på morgonen och se över min kalender, är det några möten under dagen så förbereder jag för dem. Vi samlar in önskemål och krav från andra avdelningar. Från det brukar det sedan övergå i arbete med design och kodning. Man kan säga att dagarna ser olika ut, ibland är jag ute vid en maskin för att se i praktiken hur vår mjukvara fungerar och ibland står jag i testlabbet för att utvärdera någon ny hårdvara eller algoritm.

Vad tycker du mest om med ditt jobb?
Det är väldigt kul att applicera IT och data på en befintlig produkt, det finns så mycket möjligheter att skapa hjälpmedel för maskinföraren genom digitala tjänster och ny teknik. Att ständigt vara uppkopplad ger fler möjligheter till förarstöd, vilket är en spännande potential för framtidens styrsystem. Det är kul att jobba med en fysisk
slutprodukt till skillnad från andra IT-projekt, här får vi jobba mot något som
faktiskt finns.

Vad är det bästa med att jobba på Rototilt?
Rototilt är ett företag med hög ambition som andas innovation. Ett växande bolag med korta beslutsvägar som är inne i en spännande tid just nu.

Vad gör du när du inte jobbar?
Jag håller på med alpinrodel, vilket är en form av kälkåkning i slalombacke. En rolig vintersport där det kan gå fort, upp emot 100 km/h. Jag rekommenderar alla att prova, ung som gammal. Jag var med och grundade Umeå Rodelklubb och är engagerad än idag. Utöver det så spelar jag en del dator med vänner, är ute och fjällvandrar med hund och sambo eller snickrar på stugan i Obbola. 

”Vi växer och har lyckats behålla familjekänslan vilket speglas i vår gemenskap”

Catharina Levisson, Chef Order Desk

Namn: Catharina Levisson
Befattning: Chef Order Desk
Avdelning: EftermarknadHur startade din resa på Rototilt?
Jag kom in här i mars 2011 efter att ha lämnat jobbet som lärare. Jag hade läst teknik i skolan och hade kontakter här på Rototilt, så jag sökte på vinst och förlust. Jag jobbade på förmonteringen i ett halvår sedan började jag som gruppsamordnare 2012. 2016 fick jag tjänsten som gruppchef på orderdesk och den tjänsten har jag än idag. 

Berätta lite om vad din roll innebär!

Det innebär att vara spindeln i nätet kan man säga. På vår avdelning arbetar vi med orderläggning, fakturering och reservdelsförsäljning där jag har ett övergripande ansvar. I vårt dagliga arbete stöttar vi våra dotterbolag runt om i världen.

Hur ser en arbetsdag ut?
Ingen dag är den andra lik och det är väldigt omväxlande. Vi är en självgående grupp så det flyter bra. Det är mycket support, kundkontakter och orderläggning. Rototilt är ett företag som växer och det bjuds på nya erfarenheter och utmaningar kontinuerligt.

Vad tycker du mest om med ditt jobb?
Som jag nämnde tidigare så är det väldigt omväxlande, jag tycker även om att man skapar nya kontakter, både med kunder och inom företaget. Vi är ganska beroende av varandra och försöker använda oss av varandras starka sidor. Man hjälps åt och fördelar ansvar och uppgifter utefter kompetens och intressen. 

Vad är det bästa med att jobba på Rototilt?
Vi växer men har lyckats behålla familjekänslan. Det speglas i vår gemenskap, att man värnar om orten och att vi tror på det vi gör. Det finns en vilja till att göra sitt bästa och vi är stolta över våra produkter och det mervärde vi skapar. Vi har en styrka i att alla funktioner är samlade på samma plats, vilket innebär en närhet.

Vad gör du när du inte jobbar?
Jag är ute mycket i naturen, och då gärna uppe i fjällen och åker skidor eller kör skoter. 

 

 

”Vi har en härlig framåtanda, jättebra produkter och fantastiska möjligheter ute på marknaden”

Hans Röring, Export Development Manager

Namn: Hans Röring
Befattning: Export Development Manager
Avdelning: Marknad
Hur startade din resa på Rototilt?
Jag blev anställd 1992 som nyutbildad maskiningenjör, med andra ord 2017 hade jag arbetat här i 25 år! Jag blev först anställd som konstruktör och med tiden öppnades nya möjligheter och jag fick mer ansvar. 1998 värvades jag till marknadsavdelningen och har sedan dess haft många olika roller inom marknad, men alltid haft en fot inom exportförsäljning. Jag har bland annat varit engagerad i marknader som Tyskland, Norge, Storbritannien och Frankrike.

Berätta lite om vad din roll innebär!
Mitt ansvarsområde är, enkelt uttryckt, all exportförsäljning på marknader där vi inte har egna medarbetare. Det innebär marknadsbearbetning och försäljning och därmed daglig kontakt med återförsäljare och maskinhandlare. I och med att jag är tekniker i grunden så vet jag hur våra produkter fungerar och jag kan därför föra tekniska diskussioner med kunderna, vilket är fördelaktigt i min roll. Jag förstår hur allt hänger ihop och kan därför rekommendera kund rätt produkt till rätt maskin.

Hur ser en vanlig arbetsdag ut?
En dag kan se väldigt olika ut beroende på om jag är ute och reser eller arbetar från kontoret. Jag tar fram och följer upp offerter till olika marknader, reseplanerar inför kundbesök eller mässor utomlands. Det är mycket kundkontakter via telefon och email. Till största delen jobbar jag ensam men har en del kontakt med kollegor på eftermarknad och tekniskt produktstöd när det kommer till reservdelsförsäljning eller supportfrågor.

Vad tycker du mest om med ditt jobb?

Utveckling av nya marknader innebär ett annat sätt att marknadsföra våra
produkter. Det gäller att sälja in ett nytt koncept som hjälper kunderna att jobba
effektivare med sina grävmaskiner. Att vara med i hela kedjan, från
marknadsundersökningar till kundkontakter och sedan få genomslag i nya affärer är otroligt kul.

Vad är det bästa med att jobba på Rototilt?
Vi har en härlig framåtanda, jättebra produkter och fantastiska möjligheter ute
på marknaden. Det är högt i tak och man får ta mycket eget ansvar, så det finns bra möjligheter för personlig utveckling.

Vill du bli vår kollega?

Vi växer och söker ständigt efter nya talanger som vill vara med på vår resa. Klicka nedan för att se våra lediga tjänster!

Lediga jobb
Teamtailor

Karriärsida från Teamtailor