facebook tracking

”Vårt lokala ägande är bra för Vindeln. Vi har en unik gemenskap och vår drivkraft tar företaget framåt”

Anton Ekström, Gruppsamordnare

Namn: Anton Ekström

Befattning: Gruppsamordnare
Avdelning: Lackering och CNC

Hur startade din resa på Rototilt?
Jag kom in i företaget 2012 och började då som CNC-operatör. Det blev en konjunkturnedgång så då fick jag och en kollega gå. När marknaden hade hämtat sig kom vi tillbaka och jag började då på lackeringen. 2016 kom jag in i rollen som gruppsamordnare för lackering, ett år efter det så fick jag även ansvar på CNC som gruppsamordnare.

Berätta lite om vad din roll innebär!

Det innebär dagliga möten och rapportering till chefen. Jag får ta beslut och har frihet under ansvar, och målet är att teamen ska fungera så effektivt och bra som möjligt.

Hur ser en arbetsdag ut?

På morgonen har jag siffror som ska rapporteras gällande bemanning, sedan blir det en del möten att springa på under dagen och se till så att allting flyter på, att leveranser skickas rätt och så vdare. Det är väldigt varierande och man tar sig ju upp på morgonen för att jobbet är är ett äventyr varje dag.

Vad tycker du mest om med ditt jobb?

Det skulle jag nog säga är ansvaret men även friheten att jag har det. Jag axlar att det ska fungera och jag vill ju bli bättre och bättre för varje dag. Det finns många bra människor på det här företaget, kollegorna är väldigt peppande och alla vill göra sitt yttersta. Alla tar ansvar och gemenskapen är väldigt viktig.

Vad är det bästa med att jobba på Rototilt?

Det är för det första gemenskapen, bra kollegor gör att man orkar mer. Vårt lokala ägande är bra för Vindeln och vi vill att företaget ska kunna vara kvar här, det skapar en unik gemenskap och vår drivkraft tar företaget framåt. För det andra är det att vi utvecklas mycket, kommer med nya produkter och växer så det knakar. Sedan är vi väldigt jämställda här och det är en bra mix mellan tjejer och killar i teamen.

Vad gör du när du inte jobbar?

Vi har fin natur kring Vindeln och jag är en friluftsmänniska så jag brukar jaga, fiska och vara ute med hunden.

 

”Jag tycker att fler tjejer borde prova att både jobba som CNC-operatör och här på Rototilt!”

Jenny Adelsson, CNC-operatör

Namn: Jenny Adelsson
Befattning: CNC operatör


Avdelning: Hur startade din resa på Rototilt?
På gymnasiet gick jag en industriteknisk inriktning som innebar att jag fick en direktutbildning för att bli just CNC-operatör. Under den tiden så gjorde jag praktik här två gånger som sedan ledde till sommarjobb. Jag fastnade direkt för Rototilt och kände att det här var något för mig som vill ha ett praktiskt jobb. Jag blev anställd sommaren 2018 och trivs jättebra! Det finns mycket att lära sig och det är roligt när man har saker att lära sig och förbättra hela tiden.

Berätta lite om vad din roll innebär!
Det innebär att styra och ta hand om maskiner. Jag sköter underhåll som att fylla på olja, byta verktyg och göra inkörningar och justeringar om det behövs. Just nu ansvarar mitt team för 9 fleroperationsmaskiner och man brukar arbeta två och två med en maskin i taget och så delas även ansvaret in i förmiddags, eftermiddags-och nattskift.

 Hur ser en arbetsdag ut?
Jag brukar börja med att prata ihop mig med den jag sköter maskinen tillsammans med innan man börjar med själva maskinarbetet. Därefter börjar vi ladda och grada som det heter, byta verktyg eller städa. Ibland kanske det händer att ett verktyg går sönder eller något annat oförutsett uppstår och då får man försöka lösa det, men i stort så har arbetet ganska klara rutiner. 

 Vad är det bästa med att jobba som CNC-operatör?
Jag tycker om att arbetet är praktiskt och när man får jobba med händerna. Ibland så måste man tänka till och lösa problem med maskinerna, jag har mycket att lära mig om tekniken så jag ser fram emot att lära mig mer. Just nu vill jag utvecklas i min roll, men i framtiden kanske jag vill man göra något annat inom företaget.Vad är det bästa med att jobba på Rototilt?
De vill verkligen växa här i området omkring Vindeln och det var därför jag sökte mig hitåt, det är ett företag som är stort i området och känt i hela världen. Jag vill ju bo här så det passar ju jättebra. Dessutom har Rototilt ett bra framåttänk och vill fortsätta utvecklas. Jag tycker att fler tjejer borde prova att både jobba som CNC-operatör och här på Rototilt!

Vad gör du när du inte jobbar?
Jag brukar umgås med kompisar och träna ganska mycket. Förut tävlade jag i längdskidåkning så det fortsätter jag att träna för att jag tycker att det är kul. 

 

”Det är väldigt kul att applicera IT och data på en befintlig produkt”

Christopher Fladvad, Mjukvarukonstruktör

Namn: Christopher Fladvad
Befattning: Mjukvarukonstruktör
Avdelning: Styrsystem


Hur startade din resa på Rototilt?
Jag började jobba här 2017 och kom då in som andra person i teamet, nu är vi tre. I och med att vi digitaliseras mer och mer inom företaget så behöver vi bli fler i vårt team. Vi behöver då definiera nya arbetssätt och processer, så det är mycket som händer vilket är spännande.

Berätta lite om vad din roll innebär!

Vi jobbar med alla delar av styrsystemen och hela livscykeln runt mjukvaran. Det innebär allt från att skapa tekniska kravspecar, designa och ta fram arkitektur för mjukvaran. Den bryter man sedan ner till olika moduler, som man kodar, testar och verifierar. I vårt team kan man jobba med så många olika tekniker och vi har ett brett spann av mjukvaruutveckling, allt från C-programmering, webbapplikationer till appar så det är kul!

Hur ser en arbetsdag ut?

Just nu är vi ganska tidigt i projekten vilket innebär mycket möten både inom och utanför avdelningen. Jag brukar komma in på morgonen och se över min kalender, är det några möten under dagen så förbereder jag för dem. Vi samlar in input från andra avdelningar på önskemål på mjukvaran vi utvecklar. Ska vi omforma någon design så blir det en del kodning och programmering. Man kan säga att det är ganska olika dagar och ibland är jag är ute vid en maskin för att se praktiken bakom det vi kodar.

Vad tycker du mest om med ditt jobb? Det är väldigt kul att applicera IT och data på en befintlig produkt, det finns så mycket tilläggstjänster och möjligheter att skapa hjälpmedel för maskinföraren genom digitala tjänster och ny teknik. Sedan att ständigt vara uppkopplad ger fler möjligheter till förarstöd, det är roligt för potentialen som finns för framtiden. Det är kul att jobba med en fysisk slutprodukt till skillnad från andra IT-projekt, här får vi jobba mot något som faktiskt finns och tydligt se slutresultatet. 


Vad är det bästa med att jobba på Rototilt?
Jag har jobbat inom industri tidigare och just här har vi väldigt högt tempo. Det är ett växande bolag med korta beslutsvägar så det är en spännande tid just nu.

Vad gör du när du inte jobbar?
Jag håller på mycket med alpinrådel, vilket är en form av kälkåkning i backen. Det kan gå rätt fort i backen men inte så farligt egentligen, man ser allt från små barn till äldre åka vilket är kul. Jag är med i Umeå Rådelklubb och är engagerad inom förbundet. Utöver det så spelar jag en del dator, är ute och fjällvandrar med min hund.

 

”Det finns en vilja till att göra sitt bästa och vi är stolta över våra produkter och det mervärde vi skapar”

Catharina Levisson, Chef Order Desk

Namn: Catharina Levisson
Befattning: Chef Order Desk
Avdelning: EftermarknadHur startade din resa på Rototilt?
Jag kom in här i mars 2011 och började då på förmonteringen efter att ha lämnat jobbet som lärare. Jag hade läst teknik i skolan och hade kontakter här på Rototilt, så jag sökte på vinst och förlust. Jag jobbade på förmonteringen i ett halvår sedan började jag som gruppsamordnare 2012. Sedan dess har företaget vuxit med fler dotterbolag. Jag tog så småningom klivet över till reservdelsavdelningen och 2016 tillträdde jag den tjänst jag har idag.

Berätta lite om vad din roll innebär!

Det innebär att vara spindeln i nätet kan man säga. Vi är några stycken som lägger ordrar och jag ansvarar för orderläggning, fakturering och reservdelsförsäljning. Sedan arbetar vi en del med att stötta våra dotterbolag. Vi har startat upp nya dotterbolag och marknader varje år, så jag arbetar en del med att stötta dem och erbjuda support.

Hur ser en arbetsdag ut?
Ingen dag är den andra lik och det är fantastiskt omväxlande. Vi är en ganska självgående grupp så det flyter på bra. Det brukar ganska mycket support och en del orderläggning ut emellan, jag har mycket kundkontakt och ska vara länken däremellan. Vi har en snabb utveckling med många nya produkter så det blir många projekt samtidigt. Rototilt är ett företag som växer och det bjuds på nya erfarenheter och utmaningar kontinuerligt.

Vad tycker du mest om med ditt jobb?

Som jag nämnde tidigare så är det väldigt omväxlande, jag tycker även om att man skapar nya kontakter, både med kunder och inom företaget. Vi är ganska beroende av varandra och försöker utnyttja varandras starka sidor. Man hjälps åt och fördelar ansvar och uppgifter utefter kompetens och intressen. 

Vad är det bästa med att jobba på Rototilt?

Vi har blivit ganska stora men har lyckats behålla familjekänslan och egenskaperna av ett litet företag. Det speglas i vår gemenskap och att man värnar om orten och tror på det vi gör. Förr kände man alla på jobbet och fast vi idag är många gånger fler är den familjära känslan fortfarande stark. Det finns en vilja till att göra sitt bästa och vi är stolta över våra produkter och det mervärde vi skapar. Sedan är vi i en unik situation där vi har hela företaget på samma plats, man kan gå ut genom en dörr och komma till verkstaden vilken skapar en gemenskap.

Vad gör du när du inte jobbar?
Jag är ute mycket i naturen, och då gärna uppe i fjällen och åker skidor eller kör skoter. 

 

 

”Vi har en härlig framåtanda, jättebra produkter och fantastiska möjligheter ute på marknaden”

Hans Röring, Export Development Manager

Namn: Hans Röring
Befattning: Export Development Manager
Avdelning: Marknad
Hur startade din resa på Rototilt?
Jag blev anställd 1992 efter att jag tog examen som Maskiningenjör, så 2017 hade jag arbetar här i 25 år! Jag blev först anställd som konstruktör och tyckte under den tiden att jag hade nått mitt mål, men möjligheter öppnades och jag fick mer ansvar med tiden. 1998 värvades jag till marknadsavdelningen på säljsidan där jag har jobbat sedan dess. Jag har haft många olika roller inom marknadsavdelningen men har alltid haft en fot inom exportförsäljning. Jag har bland annat varit väldigt engagerad i marknader som Tyskland, Norge, Storbritannien och Frankrike.

Vi gör många internrekryteringar så man kan börja på en roll och sluta som något helt annat.

Berätta lite om vad din roll innebär!
Mitt ansvarsområde är, enkelt uttryckt, all exportförsäljning på marknader där vi inte har egen personal. Det innebär daglig kontakt med återförsäljare och maskinhandlare, marknadsbearbetning och försäljning. I och med att jag är tekniker i grunden så vet jag hur våra produkter fungerar och kan därmed ta tekniska diskussioner med kunderna, vilket är fördelaktigt i min roll. Man förstår hur allt hänger ihop för att kunna rekommendera rätt produkt till olika maskiner.

 Hur ser en arbetsdag ut?
En dag kan se väldigt olika ut beroende på om jag är ute och reser eller arbetar från kontoret. Jag tar fram och följer upp offerter till olika marknader, reseplanerar inför kundbesök eller mässor utomlands som jag deltar i. Det är mycket kundkontakter på telefon och email. Till största delen jobbar jag ensam men har en del kontakt med teamet på After Sales när det kommer till reservdelsförsäljning eller supportfrågor.

Vad tycker du mest om med ditt jobb? Utveckling av nya marknader innebär ett annat sätt att marknadsföra våra produkter. Det gäller att sälja in ett nytt koncept som hjälper kunderna att jobba effektivare med sina grävmaskiner. Att vara med i hela kedjan, från marknadsundersökningar till kundkontakter och sedan få genomslag i nya affärer är otroligt kul.

Vad är det bästa med att jobba på Rototilt?

Vi har en härlig framåtanda, jättebra produkter och fantastiska möjligheter ute på marknaden. Det är högt i tak och man får ta mycket eget ansvar, så det finns bra möjligheter för personlig utveckling.


Vill du bli vår kollega?

Vi växer och söker ständigt efter nya talanger som vill vara med på vår resa. Klicka nedan för att se våra lediga tjänster!

Lediga jobb
Teamtailor

Karriärsida från Teamtailor